Mummies in Drents Museum


In het Drents Museum loopt op dit moment de tentoonstelling Mummies. Overleven na de dood. Met de tentoonstelling wil het museum een verrassende kijk geven op hoe mensen kunnen overleven na de dood. Omdat de mummies kostbaar en erg kwetsbaar zijn, is het nodig om de mummies te beschermen.

Het museum heeft er daarom voor kozen om de mummies tentoon te stellen in glazen stolpen. Steinfort Glas kan dergelijke stolpen op maat maken. Een samenwerking was dan ook snel gevonden. In totaal heeft Steinfort 29 glazen stolpen geleverd. De afmetingen varieerden van 70 centimeter tot 2 meter lang. De grootste stolp heeft een gewicht van rond de 130 kg. Het gewicht en de formaten vroegen om extra zorg tijdens het transport. De glazen stolpen zijn daarom met eigen vrachtwagens van Steinfort naar het Drents Museum te gebracht.

Het is niet de eerste keer dat Steinfort glas heeft geleverd aan het Drents Museum.  Ook voor de tentoonstellingen Terracottaleger (2008) en Goud uit Georgië (2010) heeft Steinfort glazen stolpen gemaakt. In het souterrain van het Drents Museum is een glazen wand met kijkvensters geplaatst.

De tentoonstelling Mummies. Overleven na de dood loopt nog tot en met 31 augustus 2014.

Over het project

Eindgebruiker: Drents Museum
Project: Mummies. Overleven na de dood
Locatie: Assen, Nederland
Jaar realisatie: 2014
Opdrachtgever: Drents Museum Assen

Omschrijving werk: gelaagd 4.4.2 blank float glas, de stolpen zijn koud UV-verlijmd

Impressie van de Mummies. Overleven na de dood