Glassoorten

Soorten glas per glastype

Floatglas
Het leeuwendeel van het glas dat we om ons heen zien, is floatglas – blank en vlak, in tal van diktes, in verschillende hardingsgradaties en op vele manieren afgewerkt.

Floatglas is er ook in kleurtinten. Die ontstaan door tijdens het smeltingproces metaalverbindingen toe te voegen. In toenemende mate wordt kleur pas naderhand toegevoegd, in de vorm van oppervlaktecoatings. Deze kunnen ook om praktische redenen worden aangebracht. Denk aan zonwering of warmtereflectie.
Er zijn ook andere glassoorten.

Only our original essay writer can make your essay to look excellent!

Figuurglas
Gesmolten glas wordt vanuit de oven onder watergekoelde rollen door geleid, waarin een patroon is aangebracht. In een koeltunnel wordt de temperatuur vervolgens verder verlaagd.

Draadglas
Wordt gemaakt volgens het ‘gietprincipe’. De vloeibare massa wordt op vlakke platen gestort. Met een dunne wals wordt het draadweefsel in het hete glas geperst. Bestaat ook in gepolijste vorm (spiegeldraadglas).

Spiegelglas
Gegoten glas. Spiegeleffect ontstaat door intensief proces van slijpen en polijsten.

Opalineglas
Bestaat uit een laag blank glas en een dun laagje wit glas (melkglas) dat hierop is gegoten.

Gekleurd glas
Blank float glas wordt voorzien van een keramische laklaag welke bij het harden opgenomen wordt door het glas en derhalve kras- en vochtvrij is. hier een voorbeeld van zandstraalimitatie.

Gescreend groen
Volvlak bedrukking keramisch groen

Soorten glas per toepassing

Decoratief glas
Elke woning heeft wel een ruimte waar u graag licht binnenlaat, maar waar u niet op inkijk zit te wachten. Wij bieden een zeer grote verscheidenheid aan motieven en kleuren in glas. Decoratief glas biedt in de eerste plaats een zeer hoogwaardige warmte-isolatie, die aan de huidige en toekomstige eisen voldoen en waar een raam de esthetische functie vervult. Voorbeelden hiervan zijn entreepartijen of ramen van badkamers en toilet.

Geluidwerend glas
Lawaai kan het wooncomfort en daarmee uw gemoedsrust bederven. Verkeerslawaai, overkomende vliegtuigen, langs denderende treinen, luide muziek. Met dit soort glas kan u het lawaai dat van buitenaf uw woning binnendringt terugbrengen tot een niet meer storend niveau. Geluidsgolven dringen het makkelijkst binnen door onderbrekingen in de gevel zoals ramen. Geluidsisolatie van de ramen levert dan ook veel op. Elke type geluid heeft zijn eigen frequentie golven die op verschillende manieren gedempt moeten worden. Laat u, als u last heeft van lawaai, altijd goed informeren welk soort glas voor u het beste is zodat het geluid tot een voor u normaal en prettig niveau terug gebracht kan worden.

Veiligheid glas
Uw woning wordt een stuk veiliger het voorkomt persoonlijk letsel bij onverhoopte breuk omdat er geen gevaarlijke glassplinters vrijkomen, of omdat de ruit uiteenvalt in duizend stukjes waaraan u zich nauwelijks kunt verwonden. Bovendien biedt het een extra preventie tegen inbraak. Een oplossing die voor uw veiligheid en/of beveiliging zorgt. Overal waar glas tot op de vloer komt is veiligheidsglas vereist zoals in serres, dakramen en entreepartijen.

Vragen of klant worden van Steinfort? Bel +31 517 380 900 of neem contact op.