Architect Pieter Brink: Steinfort Glas maakt unieke glasproductenHet project is al enkele jaren afgerond, maar nog steeds kan architect Pieter Brink van bureau B+O Architectuur en Interieur B.V. uit Meppel er dagelijks van genieten. Van het proces, maar zeker ook van het uiteindelijke resultaat. “De creatie van het nieuwe Agrifirm hoofdkantoor in Apeldoorn is in vele opzichten geslaagd. De uitzonderlijk fraai gelamineerde glaspanelen van Steinfort Glas heeft het interieur extra cachet gegeven, uniek vakwerk!”

Agrifirm uit Meppel en CHV uit Veghel zijn in 2010 gefuseerd. Het nieuwe hoofdkantoor is in Apeldoorn gerealiseerd, exact tussen de beide voormalige hoofdlocaties in. B+O Architectuur en Interieur B.V. werd de opdracht gegund. “Herkenning was het sleutelwoord binnen deze opdracht. De medewerkers, maar ook de leden moesten de oorsprong van de beide coöperaties kunnen herkennen in de nieuwbouw. Zowel binnen als buiten. Onze schets qua exterieur, een siloachtig gebouw met een laad- en losbordes, voldeed aan alle verwachtingen.”

Transparant werken met gelamineerde glaspanelen

Gaandeweg het proces vormt ook het interieur zich een steeds belangrijker issue. Agrifirm wil – tegelijk met de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor – ook het ‘Nieuwe Werken’ introduceren. Geen hokjesgeest meer, maar open en transparant werken. Een interieurvisie werd opgesteld. “Via projectpartner Maars Partitioning Systems B.V. is vanaf dat moment ook Steinfort Glas nadrukkelijk in beeld gekomen. We zochten voor de vergaderruimtes en stilteplekken naar transparante, creatieve afscheidingswanden die de verbinding vasthouden. Resin panelen waren vanwege de extreem hoge kosten al snel geen optie. De gelamineerde glaspanelen van Steinfort Glas waren de perfecte keuze!”

Creatief uitgedaagd

Steinfort Glas werd creatief uitgedaagd om verschillende grassoorten tussen het glas te lamineren. Steinfort Glas maakte hiervoor eerst een paar monsters op ware grootte. “Prachtig, ik kan niets anders zeggen. Deze monsters overtroffen al onze verwachtingen. Het gras was letterlijk glashelder zichtbaar. De verdere uitrol van Steinfort Glas verliep conform planning, ja het was prettig samenwerken. Overigens liep ik laatst nog weer even door het hoofdkantoor van Agrifirm. De gelamineerde scheidingswanden staan er nog als nieuw bij, er is geen enkel gebruiksspoor zichtbaar. Werken met glas kent veel voordelen!”

Over het project Agrifirm

Eindgebruiker: Agrifirm
Project: gelamineerde glazen wanden
Locatie: Apeldoorn, Nederland
Jaar realisatie: 2012
Opdrachtgever: B+O Architectuur en Interieur B.V.

Impressie van de glazen scheidingswanden