De Stroomversnelling nu ook in Emmen


Stroomversnelling_Emmen_Website

Speciaal voor het project ‘De Stroomversnelling’ heeft Steinfort Glas samen met dochterfirma Glazz een grensverleggend glasconcept voor de renovatiemarkt ontwikkeld.  Zo zijn er eerder in Heerhugowaard 49 huurwoningen en in Soesterberg 38 huurwoningen gerenoveerd, mede door de  GLAZZpanelen. Ook is het een prototype van een huurwoning in Emmen van start gegaan, het doel is om komende zomer 36 woningen gerenoveerd te hebben. Dit betekent voor Glazz en Steinfort Glas 36 gevels, keukens, toiletten en badkamers.

De Stroomversnelling

20 juni 2013 klonk het startschot, vier bouwers en zes woningcorporaties tekenden in het bijzijn van minister van Wonen – Stef Blok – de deal ‘De Stroomversnelling’.  Een initiatief van de overheid om de eerste 11.000 van de geplande 111.000 sociale huurwoningen daterende uit de jaren zestig en zeventig naar Nul op de meter te brengen. Hoe dat gerealiseerd wordt? Huurders betalen hun energiekosten aan de woningcorporatie, de woningcorporatie investeert dat geld in de renovatie en de bouwers leveren duurzaam gerenoveerde woningen met energielabel A. In het kader van De Stroomversnelling zijn Glazz® en Steinfort Glas eind 2013 samen met BAM W&R gestart met een proefwoning in Heerhugowaard.

Prefab

De basis wordt gevormd door het zorgvuldig scannen van de te renoveren ruimtes met een 3D laserscanner. Deze scan zorgt ervoor dat het glas prefab geproduceerd kan worden. Het op maat gemaakte glas wordt voor de bestaande wanden geplaatst. Met behulp van schotels wordt de bestaande muur uitgevlakt, zo worden niet haakse hoeken haaks. Inmiddels is er een nieuw product binnen het concept: de glazen vloer van Steinfort Glas.

Reduceren van overlast

Waar het plaatsen van tegels een tijdsbestek vraagt van 8 dagen, plaats je het glas van Steinfort Glas in een mum van tijd. Inclusief het 3D scannen neemt het plaatsen van de GLAZZpanelen 2 dagen in beslag. Zo reduceren we de overlast van de bewoners. Maar dit is niet het enige voordeel. Glas kent geen vieze voegen en is daarom hygiënisch en schoon in een handomdraai. Daarbij is de uitstraling van glas tijdloos. Glas heeft een exploitatieduur van 40 jaar, terwijl dat van tegels 20 jaar is.

Over het project

Project: De Stroomversnelling
Locatie: Emmen, Nederland
Jaar realisatie: 2015
Opdrachtgever: BAM W&R
Omschrijving Werk: GLAZZ ® Glazzpanelen

Impressie De Stroomversnelling Emmen