De Stroomversnelling


Voor De Stroomversnelling heeft Steinfort Glas vervolgopdracht gekregen om 5 woningen te voorzien van GLAZZ® Glaspanelen. Naar aanleiding van de renovatie van de wanden van de keuken, badkamer en het toilet in de proefwoning in Heerhugowaard, hebben de woningbouwcoöperatie en de bewoners groen licht gegeven om nog eens 5 woningen te voorzien de GLAZZ® Glaspanelen. Eind maart wordt gestart om het protoblok van 5 woningen aan te pakken.

De Stroomversnelling is een project waarin het ministerie van Wonen, bouwers en wonngbouwcoöperaties 110.000 woningen gaan renoveren. De doelstelling is dat de bewoners na de renovatie geen energiekosten meer hebben. In opdracht van BAM W&R renoveert Steinfort de wanden van de keuken, de badkamer en het toilet. Speciaal voor De Stroomversnelling heeft Steinfort samen met haar dochteronderneming GLAZZ® een nieuw glasconcept voor de renovatiemarkt ontwikkeld. GLAZZ® Glaspanelen is een ommekeer voor de bouw waarmee we duurzamer en efficiënter kunnen renoveren.

Was de renovatie van de wanden van een badkamer, keuken of toilet voorheen een week werk, nu maar een halve dag. De glazen wanden worden pasklaar, op maat geproduceerd. Dit is mogelijk door het nauwkeurig vooraf digitaal inmeten van de ruimtes. Plaatsing verloopt hierdoor eenvoudig en snel.

Renoveren met de glazen wandpanelen is niet alleen prettig voor de aannemer, ook voor de bewoners. Een wand van glas draagt met zijn tijdloze en stijlvolle uitstraling bij aan het wooncomfort. En door de afwezigheid van voegen zijn glazen wandpanelen zeer hygiënisch. Ideaal voor in badkamer, keuken en toilet! Door de korte renovatieperiode heeft de bewoner minimaal overlast van de werkzaamheden.

Het concept zorgt voor een sterke vermindering van het aantal montage-uren, waardoor het een zeer interessant alternatief is voor het traditionele tegelwerk. Bovenal is het gebruik van GLAZZ® glaspanelen een duurzame renovatiemethode. Het materiaal is 100% recyclebaar en is geschikt voor een exploitatieperiode van wel 40 jaar.

Het renovatieconcept van de GLAZZ® Glaspanelen is samen met SABA Adhesives & Sealants en 3M ontwikkeld.

Over het project

Eindgebruiker: bewoners sociale huurwoningen
Project: De Stroomversnelling
Locatie: Heerhugowaard, Nederland
Jaar realisatie: 2014
Opdrachtgever: BAM W&R

Omschrijving werk: GLAZZ® Glaspanelen
Uitvoering: Inmeten, productie, levering en plaatsing  GLAZZ® Glaspanelen in de badkamer, keuken en het toilet.

Glazen wanden in proefwoning De Stroomversnelling