Een deur in een glazen scherm, kan dat?


Schaatsen op een vijver bij het Van der Valk hotel in Uden. Natuurlijk, dan moet het wel winter zijn, maar toch… Als het de komende winter streng gaat vriezen dan ‘giet it oan’ in Uden. Winter, schaatsen, Van der Valk en glas. Wat heeft dat nou met elkaar te maken, vraagt u zich misschien af? Best veel, leest u maar.

In januari van dit jaar stonden we met GLAZZ® op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. GLAZZ® is een dochteronderneming van Steinfort Glas die via internet complete producten van glas verkoopt aan de particuliere en de zakelijke markt. Op de Groene Sector Vakbeurs kwamen we in contact met LipsGroen hoveniers uit Nistelrode. Zij mochten de tuin van het Van der Valk hotel in Uden aanleggen. Ze zochten een partij die een creatieve oplossing kon leveren voor een windscherm.

Spontaan idee!

Uiteindelijk heeft LipsGroen hoveniers gekozen voor ons glazen windscherm. Een scherm van 115 meter lang en ja, er moest toch ook maar een deur in… Het scherm is bevestigd met door onszelf ontwikkelde heipalen. De werking is bijzonder eenvoudig: er worden gaten in de tegel geboord, vervolgens wordt er een paal de grond in geheid en op deze paal wordt een rvs windschermpaal bevestigd. Zo kan er niets meer mee gebeuren.

Maar nu nog even over die deur. Want, zou het niet mooi zijn dat de gasten van het hotel de vijver ook van dichtbij kunnen bewonderen, of nog mooier: er in de winter een rondje op kunnen schaatsen? Met een heuse ‘koek en zopie’ tent. ‘Kan dat dan, een deur in glas?’ Inmiddels is het windscherm LipsGroen hoveniers bevestigd, de gasten zitten behaaglijk. En de deur? Die doet nu al goede diensten!

Impressie van het glazen windscherm bij Van der Valk Uden