Foto’s: het grootste printproject van Nederland is af!


Aan de Abel Tasmanlaan in Vlaardingen heeft Steinfort Glas 3,5 kilometer betonnen balustrade vervangen door een aluminium balustrade met keramisch geprint glas. Hiermee is ‘Project Vlaardingen’ direct ook het grootste printobject van Nederland! Steinfort Glas heeft deze opdracht aangenomen van  Woningstichting Samenwerking Vlaardingen. De bewoners en de omgeving zijn lovend. Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Bekijk hieronder de foto’s!

Foto’s flat Abel Tasmanlaan Vlaardingen

Steinfort Glas als aannemer

“Voor ons was dit een prachtig project”, geeft Herman Bloemers, directeur bij Steinfort Glasprojecten, vol trots aan. De diversiteit op het gebied van glas, maar ook onze vernieuwde rol binnen het project past ons goed. Op het glas van de balustrade is een enorme digitale keramische prints aangebracht. Wij zijn in Nederland de enige vlakglasbewerker die een DIP Glasjet printer bezit, waarmee dergelijke keramische prints kunnen worden gemaakt. Verder hebben we de randen voorzien van gezeefdrukt glas, waardoor een soort glazen passe-partout is ontstaan.”

De rol als aannemer binnen een project was nieuw voor Steinfort Glas. “Door omstandigheden kwam deze rol op ons pad”, vertelt Herman Bloemers. “In een project dat voor 95% uit glas bestaat kan dit ook heel goed. Wel kende het project een bijzonder korte doorlooptijd. Dat vergt een goede voorbereiding en afstemming met o.a. de gemeente, maar zeker ook met de bewoners. Per verdieping zijn we gemiddeld zo’n 3 dagen bezig geweest.”

Detailfoto’s balustradesysteem

Over het project Abel Tasmanlaan

Project: Flat Abel Tasmanlaan
Locatie: Vlaardingen, Nederland
Jaar realisatie: voorjaar 2015
Opdrachtgever: Woningstichting Samenwerking Vlaardingen
Architect: ir. Jeroen Hoorn