Geëmailleerd glas… wie maakt het nog?


Glazen achterwanden voor in de keuken, badkamer of toilet zijn populair. Voor de glaspanelen wordt er gewerkt met geëmailleerd glas. Nog maar weinig bedrijven in Nederland hebben deze glasbewerking in huis. Steinfort Glas is hierin specialist: nationaal, maar ook internationaal weten opdrachtgevers Steinfort Glas te vinden voor geëmailleerd glas.

“Krasvast, kleurecht en hittebestendig, dat zijn zomaar een paar voordelen van geëmailleerd glas”,  aldus Gerlof Reijneker, directeur van Steinfort Glas. “Wij maken zelf veel wandpanelen op basis van geëmailleerd glas, dit bijvoorbeeld voor de woningbouwrenovatie. Ook buitenshuis is geëmailleerd glas heel goed toepasbaar, bijvoorbeeld voor een strakke gevel. Ondanks de toenemende vraag zijn er de afgelopen periode in Nederland meerdere glasbedrijven gestopt met het vervaardigen van geëmailleerd glas, hierdoor hebben wij inmiddels een unieke positie opgebouwd.”

Vakkennis

Het proces rondom geëmailleerd glas vergt vakkennis. Speciale keramische lakken (mét micro glasdeeltjes) worden door middel van een rollercoatmachine op het glas aangebracht. De kleur wordt gefixeerd door het glas op hoge temperatuur te brengen in een hardingsoven. “De afwerkingsmogelijkheden met geëmailleerd glas zijn groot. Zo kan niet alleen een heel paneel, maar ook alleen een kader worden bewerkt. Ook een zeefdruk of print is bij ons heel goed mogelijk. Ja, wij zijn er trots op dat we binnen Steinfort Glas dit hele pallet aan onze klanten kunnen aanbieden. Wilt u meer weten? Bekijk dan gerust onze productpagina over geëmailleerd glas!”

Bekijk enkele voorbeelden van geëmailleerd glas