Gerrit Jan Visser: boren en frezen op hoog niveau!


Drie weken dacht Gerrit Jan Visser in eerste instantie te gaan werken voor Steinfort Glas. Nu, 17 jaar later, boort en freest Gerrit Jan nog steeds met uiterste precisie gaten en uitsparingen in het glas. Was het voorheen vaak massaproductie, nu, met de koers op innovatieve opdrachten, is geen dag hetzelfde. Glas bewerken met boor en frees is vakwerk anno 2014.

Maatwerk is de trend

Het is even voor half drie op vrijdagmiddag, de werkdag van Gerrit Jan zit er bijna op. Zijn collega die hem komt aflossen krijgt de laatste instructies mee. “Ja, een goede overdracht is belangrijk. We moeten van elkaar weten aan welke opdracht er wordt verwerkt, zeker als je middenin een specialistische opdracht zit. Dat laatste komt meer en meer voor, we merken echt dat de markt is veranderd. Gelukkig maar, want dan kun je laten zien wat er allemaal mogelijk is met glas. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de maatwerk uitsparingen die we frezen. Steeds meer bedrijven kiezen voor glazen scheidingswanden. Particulieren vinden een glazen keuken- of douchewand nu heel trendy!”

Glas is genieten!

Gerrit Jan kan na 17 jaar nog steeds iedere dag volop genieten van een kwaliteits glasplaat. Zeker als hij bijvoorbeeld tijdens een medewerkersbijeenkomst het eindresultaat ziet van een project waaraan hij heeft meegewerkt. Met al zijn ervaring weet Gerrit Jan heel goed welke stappen het glas moet doorlopen voordat het uiteindelijk kan worden geplaatst. “Het borgen van kwaliteit is tijdens het gehele verwerkingsproces van groot belang. Wij beoordelen iedere glasplaat op onze afdeling, zowel voor- als achteraf. We werken dan wel op basis van computertekeningen, maar toch: boren en frezen in glas blijft vakwerk. Prachtig werk overigens!”