Glas in lood, maar dan anders.

 

 

Glas in lood, een oude tijdrovende techniek waarbij blank en gekleurd glas in lood gevat wordt. U herkent het vaak van oude herenhuizen en kerken, maar vanaf nu kunt u het ook in Haarlem en Zwijndrecht bekijken.

De particuliere woning in Haarlem uit 1898 en de 153 voormalig arbeiderswoningen (1938) in Zwijndrecht worden voorzien van groot onderhoud. Hierbij staan de sfeer en charme van vroeger centraal, in combinatie met het comfort van nu. De ‘glas in lood’-panelen die Steinfort Glas leverde in opdracht van Buva zijn hier een perfect voorbeeld van.

Dit ‘glas in lood’ is anders dan u kent, het is namelijk geprint d.m.v. KristalPrint. Het glas in lood lijkt levensecht, maar kent aanzienlijk meer voordelen. Zo bestaat het uit één glasplaat en zorgt daarbij voor een sterke constructie – in tegenstelling tot glas in lood.  De ruit met glas in lood print wordt samengevoegd met een tweede glasplaat tot dubbelglas, zo draagt het glas bij aan de isolatiewaarde van de woningen. Daarbij is de keramische print krasvrij, UV bestendig en duurzaam zoals u van Steinfort Glas gewend bent.

 

Klant: Buva
Project: Glas in Lood
Locatie: Zwijndrecht, Haarlem particuliere woning

Glassoort: Gehard Blank 5mm met KristalPrint