Renovatie

 

 

 

RENOVATIE

 • Sociale woningbouw
 • Zorg en welzijn
 • Leisure

Revolutie in renoveren

Efficiënte badkamer- en keukenrenovatie zonder tegels. Met gekleurde, geprefabriceerde glaspanelen. Renoveren zonder stofwolken, overmatige herrie en afval. Niet meer slopen, stucen en tegelen, maar sneller, duurzamer en op lange termijn kostenbesparend renoveren.

 • 5 x sneller renoveren
 • Geen stof, geen afval, geen overlast
 • Hygiënisch glad oppervlak zonder voegen en kit
 • Lage onderhoudskosten (TCO)
 • 100% recyclebaar en duurzaam

 

De nieuwste renovatie-ontwikkelingen voor sociale woningbouw

Steinfort Glas ontwikkelde samen met dochterfirma GLAZZ het grensverleggende glasconcept GLAZZpanelen. Tijdens het project “De Stroomversnelling” blijkt de toepassing van de glaspanelen een groot succes. 

Verdere optimalisatie van het GLAZZpanelen-concept zorgt voor een gespecialiseerd product dat staat als een huis. Vakmensen en bewoners waarderen de snelle, schone werkwijze en het mooie eindresultaat.

 

Badkamerrenovatie in 1 dag

Het inmeten gaat eenvoudig en snel. De gaten en sparingen worden van tevoren bepaald op 2D- en 3D-tekeningen, afhankelijk van het gekozen type Optima of Stylisch. Daarna gaan de gegevens onze fabriek in. De geprefabriceerde GLAZZpanelen rollen er weer uit en worden op maat geleverd op de bouwlocatie, samengepakt per ruimte.

Het kant-en-klare pakket is geschikt voor montage door de lokale vakman die de tekeningen als handleiding gebruikt. Gecertificeerde installateurs zijn daarom niet nodig.

Na montage van de wanden kan het sanitair gemonteerd worden. Het GLAZZpanelenconcept vereist geen droogtijd waardoor er onafgebroken doorgewerkt kan worden tot aan de oplevering. Bovendien blijven bewoners gerust in hun woning tijdens de renovatie.

 

Minimale overlast       

GLAZZpanelen worden in korte tijd over oude tegels heen gemonteerd. Er is daarom geen sprake van nat stucwerk en tegellijm in de woning. Gleuven frezen voor leidingwerk is ook verleden tijd want leidingen verdwijnen achter de geprefabriceerde GLAZZpanelen.

Deze schone, droge werkwijze geeft heel weinig overlast. Geen stof, vuil, of herrie en geen gesjouw met afval door het huis. Bewoners hoeven voor badkamerrenovatie slechts 1 dag thuis te blijven. Het is niet nodig om de woning te verlaten tijdens de renovatie.

Kostenbesparing

Het GLAZZpanelen-concept Optima is doorontwikkeld om eenvoudig inmeten en monteren mogelijk te maken. Onafhankelijk van een specialist kan de lokale vakman of het eigen personeel dit doen. Dat levert een belangrijke besparing van reis- en wachttijd op en daardoor een vlotte voortgang op de bouw.

 • Tijdsbesparing door snelle (seriematige en enkelstuks) montage
 • Hufterproof, duurzaam veiligheidsglas voorkomt vervanging
 • Toekomstwaarde door lange levensduur GLAZZpanelen (TCO)
 • Lage onderhoudskosten door gemakkelijk te reinigen glad oppervlakte (zonder voegen en kit)
 • Binnen budget van traditioneel tegelwerk, wel de voordelen van glas

Hoge waardering bewoners/gebruikers

Het gemak en de luxe uitstraling van de GLAZZpanelen oogst grote waardering bij bewoners. De beleving van de “nieuwe” badkamer of keuken verdient volgens huurders 9+. De kleurkeuze en de minimale overlast tijdens het renovatieproces zijn daarbij grote pluspunten.

Keuzevrijheid

Uit het enorme kleurenassortiment voor GLAZZpanelen, kiezen bewoners bij voorkeur uit een selectie van maximaal 5 kleuren. De eenheid tussen woningen blijft zo behouden. Bij seriematig renoveren heeft dit als voordeel dat glaspanelen uitwisselbaar zijn.

Ook geprint glas en glas met een andere oppervlaktestructuur zoals satijnglas is mogelijk. Afhankelijk van de toepassing of het marktsegment is er keuze uit functionele kleuren of juist een uitdagende of luxe uitstraling.

 

Toekomstwaarde | TCO

GLAZZpanelen gaan 40 jaar mee. Gefabriceerd (volgens NEN 12150) van gehard, geëmailleerd veiligheidsglas is het bijzonder hufterproof. De kamerhoge glaspanelen slijten niet en het gladde oppervlak is gemakkelijk schoon te houden. Er zijn minimale onderhoudskosten door de afwezigheid van kwetsbare afwerkingsmaterialen zoals voegen en kitnaden. De TCO ligt daardoor veel lager dan bij traditioneel tegel- en stucwerk.

 

Schoonmaakgemak

Badkamers van GLAZZpanelen bestaan uit een gesloten en kamerhoog, glad oppervlak van glas. Er zijn geen afwerkingsmaterialen meer nodig zoals kit, voegen of stucwerk. Het reinigen is hierdoor veel eenvoudiger en de badkamer is hygiënischer schoon dan vroeger met tegels. Geen vuil en slijtage meer op moeilijk bereikbare plekken en kostenbesparing door lagere schoonmaak- en onderhoudskosten.

Voor keukens zijn GLAZZpanelen met name geschikt als keukenachterwand. Schoon, door het ontbreken van voegen. Veilig, want hittebestendig veiligheidsglas is de standaard.

 

Esthetisch

De bewoners zijn enthousiast over hun “nieuwe” badkamer of keuken en geven hoge waarderingscijfers. De glaspanelen en de kleurkeuze vallen goed in de smaak. Het eindresultaat heeft een luxe uitstraling en geeft iedere ruimte een complete metamorfose. De keuken of badkamer is als nieuw.

Proces en planning

inmeten

Het inmeten van beide uitvoeringen Optima en Stylisch kost maximaal een uur. Bij de Optima voltstaat inmeten met laser en rolmaat, bij Stylisch wordt een 3D-scanner gebruikt. In overleg met de opdrachtgever worden het type sanitair en de positie daarvan bepaald.

Met deze inmeetgegevens kunnen de positie en diameter van de gaten en sparingen bepaald worden, in overleg met de installateur. De gaten en sparingen worden vooraf aangebracht in de glaspanelen

model

Vervolgens wordt een 2D- en 3D-model gemaakt van de ruimte met daarin de GLAZZpanelen getekend. Dit model is voor de maatvoering ten behoeve van prefabricage van de GLAZZpanelen. Het is ook de handleiding voor de assemblageteams op de bouw.

Geprefabriceerde GLAZZpanelen, en vloerpanelen indien van toepassing, worden op de bouwlocatie per ruimte samengepakt geleverd.

uitvlakken

Het uitvlakken van de vloer wordt gedaan met strips waarop de vloer aangebracht wordt. Bestaande wanden worden uitgevlakt met speciale schotels waartegen de GLAZZpanelen worden verlijmd.

leidingen

Water- en elektriciteitsbuizen worden achter en aan het glas gemonteerd voordat deze verlijmd wordt op de schotels. Muurplaten ten behoeve van douchekranen komen te vervallen. De koppelingen worden aan het glas gemonteerd.

Wandcontactdozen worden door de bekende inbouwdozen aan het glas geklikt waardoor deze niet vastgezet hoeven te worden aan de bouwkundige achterwand. 

monteren

GLAZZpanelen zijn geprefabriceerde elementen. Assemblageteams kunnen zelfstandig monteren zodat men niet afhankelijk is van gecertificeerde installateurs. Dit komt een goede doorstroom van de werkzaamheden ten goede.

sanitair

Na montage van de wanden kan het sanitair gemonteerd worden. Het GLAZZpanelenconcept vereist geen droogtijd waardoor er onafgebroken doorgewerkt kan worden tot aan de oplevering.

planning

Badkamerrenovatie in 1 dag is mogelijk met deze modulaire prefab glaspanelen. Een complete renovatie van keuken, badkamer en toilet is in 2 dagen klaar. Een enkel toilet is binnen een paar uren vernieuwd.

Technische mogelijkheden van GLAZZpanelen

 • Infraroodverwarming
 • aanpassingen voor minder validen
 • Geïntegreerde spiegel
 • Spiegelverwarming
 • Profielloze, glazen douchecabine
 • Antikalk coating is mogelijk
 • GLAZZvloer met opstaande kim
 • Glazzpanelen combineren met tegel- en gietvloeren
 • Geschikt voor alle sanitair

 

Vloer

Vloeren kunnen in elke standaarduitvoering toegepast worden. Wij adviseren echter om een vloersysteem toe te passen waarbij de vloer een opstaande rand heeft. Hiermee vervalt de onderhoudsgevoelige kimnaad en kan een betere aansluiting met de GLAZZpanelen verkregen worden.

Toegepaste systemen zijn vinylachtige producten of bijvoorbeeld producten op basis van gietharsen. De vloer kan over de bestaande tegels geplaatst worden.

Steinfort heeft passend bij de GLAZZpanelen een speciale prefab vloer ontwikkeld op basis van polyurea. De prefab vloer is voorzien van opstaande kimranden waardoor de kit-kimnaad komt te vervallen en daardoor levenslang gegarandeerd waterdicht is.

De vloer is compleet met afschotpaneel ter plaatste van de douche en RVS doucheput van 150x150mm. De positie van de doucheput wordt daar aangebracht waar in de bestaande situatie de huidige afvoer zich bevindt wat minimale “opkap” werkzaamheden geeft.

Het plaatsen van een vloer is onafhankelijk van de kwaliteit van de ondervloer en duurt slechts enkele uren. Er is geen droogtijd vereist ,is direct beloopbaar zodat de plaatsing van de GLAZZpanelen aaneengesloten uitgevoerd kan worden.

 

Plafond

Het regelwerk is gemonteerd op de glaspanelen. Daaraan wordt het verlaagd systeemplafond bevestigd. Aansluiting op het bestaande leidingwerk en verlichting zijn boven het systeemplafond weggewerkt en toch eenvoudig toegankelijk voor af-montage of onderhoud.

 

Verwarming

GLAZZpanelen zijn bij uitstek geschikt om te combineren met infraroodverwarming. De infraroodpanelen worden aangebracht in de fabriek op de spiegel en/of GLAZZpanelen. De aansluiting is daardoor niet meer dan het koppelen van een 230volt voedingsdraad aan de centraaldoos boven het plafond.

De verwarming kan geschakeld worden in combinatie met het licht. Of de verwarming wordt gestuurd door een thermostaat. Infrarood heeft het voordeel dat het direct warmte geeft,  energie zuinig is en geen ruimte inneemt in de badkamer. Bovendien is er geen leidingwerk nodig en kost het geen montagetijd. Daarnaast zijn de initiële kosten lager dan die van een radiator.

Vragen of klant worden van Steinfort? Bel +31 517 380 900 of neem contact op.