Joop Porte, dé nestor van Steinfort Glas


Al ruim 36 jaar werkt Joop Porte bij Steinfort Glas. Alle afdelingen kent hij op zijn duimpje. Van expeditie tot slijpen, ja, Joop was zelfs even productieleider binnen Steinfort Glas. Nu bewaakt Joop vooral de kwaliteit van het glas. “Na al die jaren vind ik het nog steeds fantastisch wat we allemaal voor moois maken voor onze klanten. Zelf heb ik ooit mogen meewerken aan een jacht van miljardair Donald Trump, daar ben ik best trots op!

Nauwlettend volgen de samengeknepen ogen van Joop de randen van het glas. Daarna meet hij met uiterste precisie de maten van de glasplaat. Alles moet goed zijn. Heel goed zelfs, pas dan komt er voor deze klant een ‘Quality Control’ sticker op. “We leggen de lat bij Steinfort Glas hoog, we staan voor een kwaliteitsglasproduct”,  geeft Joop aan. “Al onze productielijnen hebben we hier op ingericht, van boren tot lijmen. Hierdoor zijn de medewerkers medeverantwoordelijk voor de geleverde kwaliteit. Met deze saamhorigheid bereiken we de hoogste kwaliteit.”

Hoge leverbetrouwbaarheid

Heel soms wordt er tijdens het productieproces aan de kwaliteit van een glasplaat getwijfeld. In zo’n geval wordt er al snel een beroep gedaan op de enorme glaskennis van Joop. Zo kan in een vroegtijdig stadium worden bijgestuurd. “We werken met eigen kwaliteitsrichtlijnen, maar ook een klant kan specifieke wensen hebben. Het slijpbeeld, toleranties en de maatvoering zijn de belangrijkste aspecten om te controleren. Voor een compleet beeld én prioritering heb ik frequent overleg met de verschillende afdelingen. Met z’n allen zorgen we zo voor een leverbetrouwbaarheid van bijna 100%!”

Joop Porte doet de kwaliteitscontrole