Lamineren – Samenspel tussen glas en materiaal

 

 

Opdrachtgevers zijn verrast over onze creativiteit en expertise als het om lamineren gaat. Specialistisch werk dus. Soms kan een ogenschijnlijk eenvoudig product leiden tot een uniek design. Je moet natuurlijk wel die oplossing bedenken én uitvoeren. Marianne Vriezema, hoofd R&D en Specials legt uit.

“Steeds vaker komen opdrachtgevers met een specifiek verzoek bij Steinfort Glas terecht. Ze willen bijvoorbeeld een uniek glazen product plaatsen die iets toevoegt aan de sfeer en de uitstraling van een gebouw of ruimte. Ook glazen trappen, vloeren en zelfs dakconstructies geven wij met lamineren extra dimensie. Dergelijke specifieke opdrachten laten zich vaak niet vangen in een standaard glasoplossing. We gaan dan gericht op zoek naar verschillende mogelijkheden en verwerk deze in proefexemplaren. Naast folie kunnen wij bijvoorbeeld ook textiel, natuurlijk materiaal, afbeeldingen of zelfs metalen draadwerk lamineren. Creativiteit is een belangrijk aspect bij lamineren, het vormt de basis voor het uiteindelijke eindproduct. Alle stappen in het productieproces worden daarbij nauwkeurig beoordeeld.”

Vitrage leidt tot de gewenste oplossing
“Binnen zo’n speciale opdracht worden de keuzes van het materiaal en de processtappen altijd met de klant besproken, samen komen we altijd tot een gewenst eindresultaat. Soms leidt dat tot een verrassende oplossing. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd naar ‘melkachtige’ tussenwanden. Voor de Rabobank Utrecht bracht een speciale textielsoort tussen de glaspanelen het gewenste resultaat. Uiteraard slaan we bij elke special alle gegevens nauwkeurig op. Zo kan een nabestelling ook snel door ons worden uitgevoerd!”