Lauwerspark het beste gebouw van 2014?


Het Lauwerspark in Drachten dingt mee in de verkiezing Beste Gebouw van het Jaar 2014. Het Lauwerspark is ontworpen door Van Manen en Zwart Architecten in opdracht van woningbouwvereniging Accolade. Het Lauwerspark dingt mee in de catogorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie.

De leefbaarheid van een lege plek in Drachten is verbeterd door dit plan. In een prettige en passende parkachtige omgeving kan hier nu gewoond worden. De appartementen kunnen gehuurd worden voor een lage huurprijs van de woningbouwvereniging. (toelichting inzending Van Manen en Zwart Architecten)

Steinfort Glasprojecten heeft de balustrades voor het Lauwerspark geproduceerd en gemonteerd. De balustrades zijn voorzien van doorvalveilig geëmailleerd glas. Het motief is met een zeefdruk aangebracht op het glas. Vervolgens is het glas rechtstreeks uit de fabriek in het werk gemonteerd.

Beste Gebouw van Jaar 2014 is een prijs voor architectenbureaus die opdrachtgevers en maatschappij meerwaarde bieden. De prijs wordt 20 mei uitgereikt door de branchevereniging voor architectenbureaus (BNA).