Medewerker in Beeld: Jelle Nijdam


Je hebt printers en printers, maar onze digitale printer… die is echt uniek in Nederland. In 2007 is de digitale printer vanuit Israël naar Franeker verscheept. Sindsdien worden er de mooiste creaties mee gemaakt. Jelle Nijdam is print operator binnen Steinfort Glas. Hij kent de printer op z’n duimpje.

“Om deze specifieke kennis op te doen moest ik eerst wel naar Israël afreizen”, vertelt Jelle enthousiast. “Na een goede cursusweek maakte ik vervolgens zelf de eerste prints. Nu, 7 jaar later, kent de printer geen geheimen meer. De ambitie is om de wens van elke klant te kunnen laten uitkomen. Iedere opdracht is dan ook anders. ‘Nee zeggen’ is voor mij geen optie. Samen met het grafische team ga ik graag iedere uitdaging aan. Dat maakt mijn werk juist zo mooi!”

Duurzame creativiteit op glas

De digitale printer van Steinfort Glas is het enige exemplaar in Nederland. Het is een dieplader die geschikt is voor elke glastoepassing: interieur, exterieur, automotive, toestellen, meubilair… bijna alles is mogelijk met glas. “Belangrijk zijn de speciale inkten die we gebruiken”, vervolgt Jelle.

“Deze inkten bevatten microdeeltjes van glas. De afbeelding wordt gefixeerd doordat we het glas op hoge temperatuur brengen in een hardingsoven. Hierdoor smelten de micro glasdeeltjes en worden de inktpigmenten in het glasoppervlak gefixeerd. De print is hierna krasvast en UV-bestendig. Ook hebben we het glas nu omgetoverd tot veiligheidsglas. Duurzame creativiteit op glas dus. Een prachtige troef die we binnen Steinfort Glas bezitten!”

Jelle Nijdam en ‘zijn’ printer