Medewerker in beeld: Rinze Werkhoven

 

Ruim 22 jaar geleden kwam Rinze Werkhoven via Steinfort Glas in aanraking met het product glas. De boorafdeling was destijds zijn domein. Zijn passie voor glas én vernieuwing drijft Rinze anno 2015 nog steeds: hij is een van de werknemers die onze nieuwe Vertmax machine bedient. Speciaal daarvoor toog hij een week lang naar Italië, zijn voorliefde voor glas kent dus letterlijk geen  grenzen: “Ja, ik durf hier best wel aan te geven dat ik een echte glastik heb. Geen enkel stukje glas is veilig voor mij, ik moet het beoordelen!”

“Dat beoordelen is er zo stilletjes aan bij mij ingeslopen. Als we bijvoorbeeld een woonwinkel inlopen moet ik even kritisch naar de kwaliteit van het glas kijken. Vaak zie ik in een oogopslag dat het glas niet door ons is bewerkt. Glas is een product waarbij details het verschil maken, dat leer je in al die jaren wel”, aldus Rinze. “Waar ik me na al die jaren nog over verbaas? Nou, het gemak waarmee wij bij Steinfort Glas dagelijks omgaan met glas. Soms lijkt het wel alsof we een stuk hout bewerken, zo flexibel zijn wij ingespeeld op de talrijke mogelijkheden die glas als product ons biedt. Met de komst van de nieuwe Vertmax machine verleggen we wederom onze grenzen. Door de verticale opstelling is ons werk een stuk prettiger geworden, we kunnen het product in een proces afmaken. De directe verbinding met de wasmachine voorkomt irritante droogvlekken en verkort de standtijd. Hiermee wordt de kwaliteit van het eindproduct verhoogd, want hoe langer het glas staat hoe lastiger het is om het glas correct te bewerken. Om de Vertmax optimaal te bedienen ben ik samen met een collega naar Italië afgereisd, Italianen zijn namelijkexperts in het fabriceren van dergelijke machines. Dat merk je aan alles als je daar op training gaat, ze gaan tot het laagste detailniveau. Alles moet perfect zijn, precies wat mij, na 22 jaar glas bewerken, nog altijd drijft in mijn werk!”