Nieuwe balustrade flats Abel Tasmanlaan Vlaardingen


Nieuwe balustrades voor twee flats aan de Abel Tasmanlaan in Vlaardingen. De flat met vijftien verdiepingen wordt hierdoor een markant gebouw in de omgeving. De opdracht wordt uitgevoerd door hoofdaannemer De Combi en is in opdracht van WBV Samenwerking in Vlaardingen.

BV Samenwerking in Vlaardingen heeft opdracht gegeven de balustrades van de flats aan de Abel Tasmanlaan te renoveren. Het is de bedoeling dat de betonnen balustrade en hekwerken worden vervangen door een balustrade van aluminium met keramisch geprint glas. Architect ir. Jeroen Hoorn heeft zich duidelijk door de omgeving laten inspireren. Aan de stadszijde wordt het collectieve, de voile en de grote schaal benadrukt terwijl aan de parkzijde het accent gelegd wordt op het individuele, de opening en de verscheidenheid. De link naar vogels is daarom een voor de hand liggende keuze van de architect. Vanwege de combinatie van het printen en zeefdrukken op glas is ir. Jeroen Hoorn bij Steinfort in Franeker terecht gekomen. Steinfort is de enige in Nederland die de techniek van het keramisch printen met een DIP Glasjet printer in huis heeft. Daarnaast geeft het ‘glas, rechtstreeks uit de fabriek, op locatie in het project te monteren’ de gewenste flexibiliteit. Onze heldere, precieze en betrouwbare werkwijze, waardoor het glas optimaal tot zijn recht kan komen, heeft tevens de doorslag gegeven.

Impressie nieuwe balustrade