Pers

Steinfort Glas schrijft met regelmaat berichten voor de pers. Dit doen wij om iedereen deelgenoot te maken van onze meest inspirerende projecten.


Persberichten

Geëmailleerde glazenwanden voor renovatie keuken, wc en badkamer

Franeker, 23 juni 2014 – Renoveren moet anders! Dat was de opdracht die de partners van ‘De Stroomversnelling’ zich hebben opgelegd. Zo ook het vervangen van de tegelwanden van keuken,badkamer en wc. Steinfort Glas uit Franeker ontwikkelde GLAZZ® Glaspanelen, wat het op maat maken, lijmen, drogen en voegen van tegels overbodig maakt. “Minder kosten, minder overlast! Renoveren gaat nu veel sneller”, aldus Herman Bloemers van Steinfort.

‘De Stroomversnelling’ is een initiatief van 4 bouwbedrijven (Ballast Nedam, BAM Woningbouw, Dura Vermeer en VolkerWessels) en 6 corporaties (Portaal, Lefier, Tiwos, WonenLimburg, Woonwaard en Stadlander) om 11.000 woningen verspreid over heel Nederland, te renoveren tot een nul-op-de-energiemeter woning.

Steinfort  uit Franeker ontwikkelde voor De Stroomversnelling een nieuw concept voor het renoveren van keukens, badkamers en toiletruimten. Het GLAZZ® Glaspanelen concept. Het concept is inmiddels succesvol toegepast in woningen in Heerhugowaard en Soesterberg.

GLAZZ® Glaspanelen
De GLAZZ® Glaspanelen van Steinfort dienen als achterwand in keuken, wc en badkamer en vervangen de arbeidsintensieve en moeilijk te onderhouden tegelwanden. Bloemers: “GLAZZ® Glaspanelen sluit aan bij de visie om renovaties veel meer een industrieel karakter te geven. Want het vervangen van wandtegels zorgt voor veel overlast bij de bewoners. Het plaatsen van de tegels is tevens zeer tijdsintensief. Vandaar dat Steinfort een renovatiesysteem ontwikkelde, dat niet eerder werd toegepast. De motivatie om de wanden te voorzien van glas komt niet alleen voort uit hygiënische aspecten en de hoogwaardige uitstraling, maar zorgt ook voor een veel snellere uitvoering. Het hak- en breekwerk en het daarbij vrijkomende kwartsstof wordt tot een absoluut minimum beperkt.”

Tijdloze en stijlvolle uitstraling
Het glazen wandsysteem draagt bij aan een tijdloze en stijlvolle uitstraling en een hoger wooncomfort. De bewoners hebben voortaan geen last meer van vuile of loskomende tegelvoegen. De glazen wandpanelen waarborgen een betere hygiëne.

Geëmailleerd veiligheidsglas
De wandpanelen zijn gemaakt van geëmailleerd gehard veiligheidsglas. Het systeem is snel toepasbaar. De werkzaamheden van breken en tegelzetten wordt van één week, teruggebracht naar een halve werkdag. De wanden worden pasklaar op de bouw aangeleverd, nadat deze eerder digitaal zijn ingemeten. Het plaatsen gaat vervolgens  eenvoudig en snel. Steinfort ontwikkelde zelf een snelmontagesysteem, waarbij de plaat met ankers en rubbers wordt vastgezet. Steinfort ontwikkelde de GLAZZ® Glaspanelen samen met SABA Adhesives & Sealants en 3M.


Glas, de nieuwste woontrend!

Franeker, 10 juni 2014 – De woonwensen in Nederland veranderen in een snel tempo. In plaats van verhuizen, worden woningen massaal opgeknapt. Duurzaam en energieneutraal wonen geldt daarbij als norm. Momenteel verovert glas de traditionele bouwwereld en consumentenmarkt. “Glas is voor ons allang niet meer dat traditionele product dat je tussen kozijnen plaatst”, vertelt Gerlof Reijneker, directeur bij Steinfort Glas uit Franeker. “Nee, glas is nu vrijwel overal toepasbaar. Wij maken bijvoorbeeld veel glaspanelen voor keukens. De keuken meten wij digitaal in, de werkvoorbereiding vindt bij ons plaats. Een huis renoveren en opknappen wordt zo een stuk efficiënter en plezieriger.” Steinfort Glas levert momenteel maatwerk glaspanelen voor het project ‘De Stroomversnelling’. Een revolutionair renovatieconcept waarbij 11.000 woningen worden gerenoveerd tot een nul-op-de-energiemeter woning. Consumenten daarentegen kunnen op de webshop www.glazz.nl direct profiteren van de veelzijdigheid van glas.

Glas online kopen
“Laten we met GLAZZ® beginnen”, vervolgt Reijneker. “Onze webshop bevestigt dagelijks de hipheid van glas. Mensen zien nu zelf wat er allemaal mogelijk is met glas en dat installatie maar kinderspel is. Daarbij hebben we onze webshop zo ingericht dat bezoekers zelf hun eigen creatie kunnen bouwen. Eigenlijk is klussen met glas eenvoudig en heel leuk om te doen.” Duurzaam verbouwen met glas is populair: maandelijks neemt het aantal bezoekers op de webshop flink toe. Vooral keukenachterwanden, schuifdeuren en douchedeuren worden veel verkocht. Naast duurzaam wordt de tijdloze, stijlvolle uitstraling, betere hygiëne en het hogere wooncomfort genoemd als redenen waarom mensen voor glas kiezen.

Keukenrenovatie binnen één dag
“Qua renovatie biedt glas weer hele andere voordelen”, geeft Reijneker aan. “Mensen willen niet dagenlang zonder keuken of douche wonen, dat is vervelend. Met glas doen wij dat anders. Wij leveren alle wanden pasklaar aan op de bouw. Zo zijn er veel minder uren nodig voor montage. Renovatie van een keuken duurt nu gemiddeld nog maar één dag. Dit betekent een fors hogere efficiency, maar nog belangrijker: voor de bewoners is er veel minder overlast. Het project ‘De Stroomversnelling’ geldt landelijk als een doorbraak. Ja, we merken écht dat glas de nieuwste woontrend is!” Binnen het project ‘de Stroomversnelling’ ontwikkelde Steinfort Glas – in opdracht van BAM W&R – een revolutionair renovatiesysteem op basis van glas. De recensies van alle samenwerkende bedrijven en bewoners zijn louter positief. Steinfort Glas heeft recent nieuwe aansprekende renovatieopdrachten ontvangen.


 

Vragen of klant worden van Steinfort? Bel +31 517 380 900 of neem contact op.