Project Kulturele Haadstêd 2018 – emailleren met scholieren

 

 

Eerder heeft u kunnen lezen dat Steinfort Glas door de Kulturele Haadstêd 2018 uitgenodigd is om glazen ‘oorkondes’ voor de leden van de Club2018 (sponsoren van de Kulturele Haadstêd), te ontwikkelen. Voor Steinfort Glas is het maken van oorkondes geen nieuwe bezigheid, maar bij een speciaal evenement hoort natuurlijk een speciaal product.

Daarom klonk afgelopen november het startschot van de pilot voor een groot project. Steinfort werd tijdelijk versterkt door twee vrouwelijke collega’s die zich zouden buigen over de uitvoering van dit zeer speciale product. Inmiddels zijn de tweedejaars studenten van de NHL, Marlies en Mellissa, ware experts als het om emailleren gaat. Aan hun was de taak om de opgedane kennis te vertalen in een workshop voor middelbare scholieren.

Zo werden deze week de eerste unieke ‘oorkondes’ gemaakt door 3e– en 4ejaars leerlingen van het CSG Anna Maria van Schurman in Franeker. De scholieren maakten kennis met glas als schilderdoek en werden uitgedaagd na te denken over de thematiek van de Culturele Hoofdstad. Na een bondige introductie mochten de leerlingen aan de slag. Vol enthousiasme en ijver kwamen de eerste exemplaren tot stand. Een waardige fundering van dit project, want als het aan Steinfort Glas ligt volgen er nog velen!