Tampa International Airport

 

 

Het vliegveld van Tampa is onlangs gedeeltelijk gerenoveerd. Steinfort leverde hiervoor geëmailleerde glazen panelen.

De gevelpanelen zijn gemaakt van diverse glassoorten en samenstellingen. Aan de achterkant van de panelen is een dekkende emaillelaag aangebracht. Hierdoor zijn de panelen niet meer doorschijnend. Het gebruik van keramische coating heeft als grote voordeel dat het UV- en weersbestendig is. Wat resulteert in een levenslang kleurbehoud.

De Rood en blauw geemailleerde glaspanelen met een dikte van 8mm zijn in de fabriek voorzien van aluminium montageprofielen. Deze profielen zijn met behulp van de structurele verlijming van Dynamic Bonding op de achterzijde van het glas aangebracht. Doordat de samenstelling van de keramische coating bestaat uit hele kleine glas- en pigmentdeeltjes smelt de emaille tijdens het harden samen met het glas. Door deze samenstelling is de hechting van de structurele verlijming optimaal.

De gelamineerde glaspanelen zijn voorzien van het Kristalfix systeem. Dit is een door Steinfort ontwikkeld systeem waarbij een RVS puntbevestiging tussen het glas gelamineerd wordt. Door de veelzijdigheid van het Kristalfix systeem kunnen dezelfde montageprofielen gebruikt worden welke ook bij de structurele verlijming toegepast worden. Naast de eenvoudige montage heeft het Kristalfix systeem als voordeel dat de puntbevestiging op een dergelijke wijze gelamineerd wordt dat deze aan de voorzijde van het glaspaneel niet zichtbaar is. Op deze manier ontstaat er een blinde bevestiging. In vergelijking met het structureel verlijmen van profielen op gelamineerd glas is het toepassen van het Kristalfix systeem in veel gevallen prijstechnisch aantrekkelijker.

De glazen gevelpanelen zijn in speciale houten kisten naar Amerika verscheept. Door de inhoud van de kisten met de verschillende partijen af te stemmen was het mogelijk om de montage op locatie efficiënt te laten verlopen. Een goede samenwerking is met een project als dit van groot belang. Door de grote afstanden is het belangrijk dat alles juist op elkaar afgestemd is, om zo problemen op locatie te voorkomen.  We hopen dat we samen met QC Facades deel uit mogen maken van de vervolgrenovatie van TIA.

Projectspecificaties

Klant: QC Facades
Project: Tampa International Airport (TIA)
Locatie: VS

Projectgrootte: 825 m2

Glassoort:
Blauw geëmailleerd 8mm Blank gehard met montageprofiel structureel verlijmd
Blauw geëmailleerd 6.6.2 Blank gehard met Kristalfix systeem
Rood geëmailleerd 8mm Extra helder gehard met montageprofiel structureel verlijmd
Rood geëmailleerd 6.6.2 Extra helder gehard met Kristalfix systeem