Startschot project Kulturele Haadstêd 2018

 

 

Sinds vanochtend lopen er twee studenten van Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van de NHL op onze drukafdeling rond. De tweedejaars studenten, Melissa en Marlies gaan zich de komende 8 weken bezig houden met glas en bedrukking.

Dit is het startschot van de pilot voor een groot project voor Leeuwarden Kulturele Haadstêd 2018. Steinfort Glas werd gevraagd om 2018 glazen ‘oorkondes’ te maken voor leden van de club2018 (sponsoren) van de Kulturele Haadstêd.

Voor Steinfort Glas is het maken van een oorkonde niet een ongewone bezigheid, maar bij een speciaal evenement horen speciale producten. Het onderwijs speelt daarom een grote rol binnen het project. Het is de bedoeling dat de oorkondes niet alleen voorwerpen worden, maar de welbekende ‘Mienskip’ uitdragen.

Melissa en Marlies creëren aan de hand van hun ervaring bij Steinfort Glas de komende 8 weken een pilot-les voor middelbare scholieren waarin gewerkt wordt met het emailleren van glas op alle mogelijke manieren. Als uitbreiding van deze les ontstaat er een scholen-pakket waarbij leerlingen kennismaken met vlakglas en bedrukken. Daarna wordt er een ontwerpwedstrijd uitgezet onder middelbare scholieren in Fryslân. Het winnende ontwerp wordt als basisdruk op de glazen oorkondes gezet.

1