BankUnited Tampa Florida


Eind 2013 heeft Steinfort Glas voor het eerst direct aan een Amerikaanse klant geleverd, QC Facades uit  Salt Lake City. In opdracht van BankUnited heeft QC Facades de gevel van BankUnited in Tampa (Florida) voorzien van glazen gevelpanelen. De architect van de nieuwe vestiging van BankUnited, had geëmailleerde glaspanelen in zijn ontwerp opgenomen. Steinfort Glas is gevraagd om deze geëmailleerde glaspanelen te produceren en te leveren.

De glazen gevelpanelen zijn gemaakt van 8mm extra helder gehard glas. Aan de achterkant van de panelen is een witte dekkende emaillelaag aangebracht. Hierdoor zijn de panelen niet meer doorschijnend. Het gebruik van keramische coating heeft als grote voordeel dat het UV- en weersbestendig is. Wat resulteert in een levenslang kleurbehoud.

De geëmailleerde glaspanelen zijn in de fabriek voorzien van aluminium montageprofielen. Deze profielen zijn met behulp van de structurele verlijming van Dow Corning op de achterzijde van het glas aangebracht. Doordat de samenstelling van de keramische coating bestaat uit hele kleine glas- en pigmentdeeltjes smelt de coating tijdens het harden samen met het glas. Door deze samenstelling is de hechting van de structurele verlijming optimaal.

De glazen gevelpanelen zijn in speciale houten kratten naar Amerika gevlogen. Door het gebruik van de montageprofielen waren de glazen gevelpanelen eenvoudig en snel te monteren en te stellen. QC Facades was zeer te spreken over de kwaliteit en de snelle levering.

Over het project

Project: BankUnited
Locatie: Tampa, Florida, United States of America
Jaar realisatie: 2013
Opdrachtgever: QC Facades, Salt Lake City, United States of America

Omschrijving werk: 8mm extra helder gehard, voorzien van witte dekkende keramische coating, met aluminium montageprofiel middels structurele verlijming.

Glazen gevelpanelen voor BankUnited Tampa Florida