Steinfort Glas verlegt grenzen, just do it!


Binnen Steinfort Glas verleggen we graag onze grenzen. Voor ons is dit een belangrijke voorwaarde om inspirerende glasproducten te leveren. Van hoge kwaliteit. Maar… soms verleggen we ook letterlijk onze grenzen. Zeker als we een mooi glasproject mogen doen in Amerika. Just do it!

Baybrook Mall, Webster (USA)

Voor het project Baybrook Mall in Webster produceert Steinfort Glas op dit moment 1.300m2  gevelpanelen. Wij doen dit in opdracht van QC Facades. Het drukbezochte winkelcentrum Baybrook zal uitgroeien tot één van de grootste winkelcentra in de regio rondom Houston. Naast het leveren van het glas worden momenteel de glasplaten voorzien van montageprofielen. “Een specialistisch en secuur werkje”, geeft Marianne Vriezema, Research & Development bij Steinfort Glas aan. “Nadat alle glasplaten zijn voorzien van een montageprofiel en de kit goed is uitgehard worden de glasplaten vervolgens in houten kisten gelegd, klaar voor vervoer richting Amerika. De douane passeren gaat trouwens niet zomaar, de dozen zullen stuk-voor-stuk worden gecontroleerd. Er is ons verzekerd dat de glasplaten conform planning worden geleverd, medio 2015 moet de Baybrook Mall met zo’n 255.000m2 zijn uitgebreid. We zijn er trots op dat Steinfort Glas er een inspirerende bijdrage aan heeft mogen leveren!

Over het project Baybrook Mall

Project: Baybrook Mall
Locatie: Webster, New York, United States of America
Jaar realisatie: 2015
Opdrachtgever: QC Facades, Salt Lake City, United States of America

Omschrijving werk: 1333 m2 8mm blank gehard, voorzien van witte dekkende keramische coating, met aluminium montageprofiel middels dynamic bonding.

Impressie Baybrook Mall Webster