Update: Uniek glazen auditorium in Friesland


Steinfort Glas participeert in een vernieuwend project, van internationale allure. Cultuur en natuur staan centraal, maar bijna vanzelfsprekend speelt glas hierin een grote en opvallende rol: wij gaan namelijk een auditorium van glas maken. Dit doen wij in opdracht van Bouwbedrijf Jurriens Noord uit Groningen. Het project is het grootste constructieve glasproject van Nederland. We zijn er heel trots op.

De locatie is Groot Vijversburg, een groot park, gelegen net iets ten oosten van Leeuwarden. De ambitie ligt er om het mooiste cultuur- en natuurpark van Nederland te worden. Nationaal en internationaal vermaarde architecten (o.a. Marieke Kums van Studio Maks uit Rotterdam en de Japanse architect Junya.ishigami+associates) zijn aan het project verbonden.

Extra helder glas

Wij zijn inmiddels met de voorbereidingen begonnen. Februari 2015 is gestart met de bouw . Het audiotorium krijgt diverse glazen wandelgangen. In totaal zal er gebruik worden gemaakt van 50% gebogen en 50% vlak glas. Het extra heldere glas wordt constructief toegepast, het stalen dak rust op de glazen wanden.

Er is geen verticale stalen ondersteuning aanwezig. Verwachting is dat de herinrichting van Groot Vijversburg fors meer bezoekers zal trekken. Ook in 2018, wanneer Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa is. Wij laten met dit project nu al zien hoe vernieuwend glas is!

Glazen auditorium in de geschreven pers

De Cobouw, het blad voor bouwend Nederland, schreef een mooi artikel over de bouw van het glazen auditorium op Groot Vijversburg.

Steinfort Glas op de radio

Op 3 maart heeft Omrop Fryslân een verslag gemaakt van de bouw. U kunt hier de gehele rapportage beluisteren. Het interview is deels Fries, deels Nederlands.

Project Vijversburg in beeld

Bekijk ook de videoreportages die zijn gemaakt van de bouwwerkzaamheden.

 

Impressie glazen auditorium