Vakantie en glas gaan heel goed samen


Voor veel mensen staat de vakantie voor de deur. Lekker even ontspannen na een jaar intensief werken. Genieten dus. Toch speelt glas vaak nog een opvallende rol in een vakantie, vaak onbewust, maar daardoor niet minder functioneel én fraai. Wij hebben een paar van die glasparels voor u uitgezocht die u tijdens uw vakantie in Nederland, België of Duitsland ‘zomaar’ kunt tegenkomen.

Eten én glas van superieure kwaliteit vindt u in Antwerpen

Gaat u tijdens uw vakantie de stad Antwerpen bezoeken? Dan mag een bezoek aan het fonkelnieuwe restaurant ‘The Jane‘ eigenlijk niet ontbreken. ‘The Jane’ is het nieuwe restaurant van Sergio Herman. Herman had hiervoor het sterrenrestaurant Oud Sluis. In 2013 besloot hij een nieuw avontuur aan te gaan in Antwerpen. Het restaurant is gevestigd in de kapel van een voormalig militair hospitaal.

Studio Job ontwierp de nieuwe raampartijen van ‘The Jane’. Steinfort Glas heeft de oude ramen van de kapel gedemonteerd en vervangen door gebrandschilderd glas. Het geëmailleerde glas vervangt het oude ‘glas in lood’ dat niet meer in het nieuwe ontwerp paste. Het nieuwe glas is bovendien uitgevoerd in isolatieglas, waarmee de ramen weer helemaal van deze tijd zijn. Eten én glas van superieure kwaliteit. U vindt het bij ‘The Jane’ in Antwerpen!

Urenlang waterpret in Deventer

Deventer bezit een prachtig zwemparadijs. Zwembad ‘De Scheg‘ zorgt voor heel wat uurtjes waterpret. In het zwemparadijs vindt u diverse spannende waterattracties. De Lavaslide bijvoorbeeld: durft u met uw kinderen van deze familieglijbaan te glijden? Of de Gletsjer Slide, vol met avonturen! Voor de echte durfals is er ook nog de recent vernieuwde glijbaan Northern Light Slide. Spettereiland Pingo’s is het domein van de allerkleinsten.

Voor het zwemparadijs ‘De Scheg’ in Deventer heeft Steinfort Glas het glas geleverd. Zo is er glas gebruikt voor glazen balustrades, een trap en balustradesystemen. Ook zijn enkele hardglazen wanden met deuren geplaatst. De hardglazen balustrades zorgen voor een transparante en overzichtelijke verdeling.

Meyer Werft: imposante boten, maar ook veel glas!

Net over de grens met Duitsland ligt het stadje Papenburg. Het stadje kent een gezellig centrum, maar is vooral bekend van de immens grote Meyer Werft. Hier rollen frequent spectaculaire grote schepen van de werf. Een bezoek aan de Meyer Werft is fascinerend: u stapt rond in het grootste overdekte droogdok van Europa!

In het bezoekerscentrum van de Meyer Werft krijgt u al een eerste impressie van de werf en de bouwdokhallen. Diverse films, tentoonstellingen, modelhutten en het Disney-themagebied staan garant voor een boeiend bezoek. Een gids neemt u vervolgens mee voor een rondleiding over de immense scheepswerf. Echt, u komt ogen en oren tekort! Tijdens uw bezoek aan de Meyer Werft zult u ook opvallend veel glas ontwaren.