Glas boren en frezen

Boren, frezen
Om glas te combineren met andere elementen, hang- en sluitwerk bijvoorbeeld, is het zaak om met uiterste precisie gaten en eventuele uitsparingen aan te brengen. Dit gebeurt op onze boorafdeling. Een glasboor bestaat uit een stalen ‘pijp’ die aan het uiteinde is voorzien van een gediamanteerde kroon met centrale koeling. Hiermee wordt een cirkeltje glas ‘uitgeboord’. Dit gebeurt gelijktijdig aan de boven- en onderzijde.

Gaten en uitsparingen
Op onze boorafdeling staan verschillende CNC boormachines opgesteld. Met onze ‘acht-spindel’ boormachines (twee stuks) kunnen we in één procesgang per glasvorm gaten boren in acht verschillende diameters. Met deze machines frezen we bovendien alle gewenste uitsparingen uit. De geboden variëteit in diameters is groot: van 5 tot 60 mm (1). Voor grotere gaten (tot 200 mm) maken we gebruik van één-spindel boormachines en vierkoppige boorautomaten die met name geschikt zijn voor seriewerk.

1: Gaten groter dan 80 mm worden niet meer op de enkelboor gedaan en de vierkoppige gebruiken we al jaren niet meer. Gaten kunnen wel gefreesd worden door eerst glas weg te boren en daarna overblijvend glas weg te frezen.

Combinaties
Een aantal boor- en freesmachines kunnen we integreren in onze slijpstraten. Deze combinatiemogelijkheid (verschillende bewerkingen in één geautomatiseerde procesgang) biedt een hoge mate van efficiency.

Vragen of klant worden van Steinfort? Bel +31 517 380 900 of neem contact op.